A aquesta pàgina hi trobareu algunes de les diferents experiències que hem tingut amb les nostres activitats, tant en Xerrades per pares i mares d’AMPES d’escoles com en els diferents projectes que hem dut a terme dins de les aules.
A aquesta pàgina hi trobareu algunes de les diferents experiències que hem tingut amb les nostres activitats, tant en Xerrades per pares i mares d’AMPES d’escoles com en els diferents projectes que hem dut a terme dins de les aules.
La implementació del programa el curs 2017-18 va tenir molt bon feedback en tots els sentits, d’aquí la continuïtat en aquest curs. De fet, la idea inicial va ser implementar-lo durant el mateix curs tant a cinquè com a sisè. Durant la reunió prèvia vam exposar a l’escola els nostres dubtes sobre l’adequació del programa tal qual estava a una classe de cinquè per diverses raons com l’abstracció dels conceptes o el nivell maduratiu dels alumnes. Finalment, vam decidir conjuntament portar a terme el programa només a sisè i en funció del resultat tornar-ho a fer el curs següent com finalment ha estat.
Agraïm a l’equip de professors tant la seva col.laboració i la confiança en el nostre projecte com el treball de continuïtat realitzat mitjançant els dossiers adjunts!
Finalment, destacar que degut a la bona acollida d’aquesta sessió es van dur a terme dues més en les que es va aprofundir més en els aspectes de la xerrada-taller a partir dels casos i exemples concrets que més preocupaven als monitors en el seu dia a dia.
Post de l’AMPA sobre la xerrada: http://www.ampapurisalas.cat/site/2018/04/09/exit-de-participacio-a-la-conferencia-assetjament-escolar-prevencio-des-de-casa-el-primer-pas-per-evitar-ho/
Publicat al facebook: https://www.facebook.com/events/1784720068503032/
L’aspecte més destacat de la nostra segona experiència va ser la implementació del programa a les característiques de l’escola. En la reunió prèvia s’ens va exposar la necessitat de treballar la prevenció de l’assetjament escolar i els conceptes de convivència en aquella promoció de manera especial. Però a més, degut a les característiques sociocoulturals del grup d’alumnes i els comportaments que els professors començaven a veure, vam acordar introduïr el concepte de violència de génere i enfocar una part de la xerrada cap al treball d’aquest aspecte.
Igualment la col.laboració tant de tutors com de la coordinadora de cicle va ser total tant en la reunió prèvia com durant el desenvolupament de la xerrada-taller com en la reunió d’avaluació.
La primera Xerrada-Taller portada a terme a l’escola Can Llong va ser molt positiva i constructiva per la predisposició i participació tant d’alumnes com professors. Però, per altra banda ens va fer veure quines coses s’havien de millorar tant a nivell d’estructura de la sessió com a nivell d’adaptació del contingut al nivell maduratiu de nens de sisè de primària. A partir d’aquí i amb la inestimable col.laboració dels tutors vam aconseguir el format definitiu de la Xerrada, optimitzant els temps i adptant l’aprofundiment en els conceptes treballats i les dinàmiques al nivell maduratiu dels alumnes.
El feedback rebut per part de l’escola respecte a la proposta de continuïtat a través del dossier pels alumnes que adjuntem i que dona la possibilitat per treballar a tutoria va ser molt bo.