Prevenció del Bullying a Cicle Superior d'EP i l'ESO

A

El Programa sobre prevenció de bullying i convivència per preadolescents es basa en el treball de la prevenció de l’assetjament escolar a través del coneixement i la pràctica vivencial. Tractem de potenciar l’autoconeixement del propi alumne i la manera d’interaccionar amb els altres. Això els hi permet desenvolupar les eines necessàries per fer front a una etapa crucial del seu desenvolupament personal i social i prevenir possibles situacions d’assetjament escolar.

Diversitat convivència i inclusió a l'aula per a EP i ESO

B

Hem creat aquesta Xerrada-taller perquè tot i que, òbviament els agents principals implicats en la convivència i la inclusió escolar són els professionals, des de BG educació volem reivindicar el paper de la família i principalment dels propis companys. La nostra experiència ens mostra com el coneixement i la implicació dels alumnes en el respecte i l’acceptació de la diversitat dins l’aula genera un major desenvolupament de les  competències personals, socials i emocionals de tot el grup. D’aquesta manera el clima de convivència garanteix una escolaritat saludable i facilita l’aprenentatge.

  Educació emocional per a Cicle Superior d'EP i l'ESO

  C

  La Xerrada-taller sobre educació emocional es basa en el treball a través de la pràctica vivencial de tres conceptes clau com són l’autoestima, l’empatia i l’assertivitat.

  Tractem de potenciar l’autoconeixement del propi alumne i la manera de gestionar les seves emocions i els seus conflictes per tal de millorar la convivència i la seva adaptació al grup.

  Igualtat de gènere per a alumnes de C.S d'EP i ESO

  D

  Les desigualtats de gènere provoquen múltiples discriminacions i situacions de violència, però no són patrimoni exclusiu de l’adultesa. Els estereotips i mandats de gènere comencen a operar des de la infància més primerenca, generant autoconceptes molt diferenciats segons el gènere inculcat. L’objectiu de BG Educació és, per tant, fer conscient a l’alumnat de l’origen d’aquestes desigualtats i quines actituds i estratègies poden desenvolupar per a promoure relacions saludables i horitzontals.

   Espai personal, respecte i assertivitat per C. Inicial d'EP

   C

   Hem creat aquesta Xerrada-taller perquè considerem molt important que l’alumnat més petit siguin conscients del propi cos, les seves parts i l’espai íntim i personal que se situa al voltant del seu. D’aquesta manera seran més conscients i tindran més eines per saber dir NO, fer se respectar i respectar els altres plantant així les bases del que després coneixeran com ASSERTIVITAT.