Les nostres Xerrades i formacions

Prevenció del Bullying a Cicle Superior d'EP i l'ESO

A

El “Programa sobre prevenció de bullying i convivència per preadolescents” es basa en el treball de la prevenció de l’assetjament escolar a través del coneixement i la pràctica vivencial de tres conceptes clau com són l’empatia, l’autoestima i l’assertivitat.

Tractem de potenciar l’autoconeixement del propi alumne i la manera d’interaccionar amb els altres. Això els hi permet desenvolupar les eines necessàries per fer front a una etapa crucial del seu desenvolupament personal i social i prevenir possibles situacions d’assetjament escolar.

Prevenció del Bullying (Xerrada per Mares i Pares)

B

La “Xerrada-taller sobre prevenció de bullying per a pares i mares” es basa en el treball de la prevenció de l’assetjament escolar a través del coneixement i la pràctica vivencial per part dels pares i mares de tres conceptes clau com són l’empatia, l’autoestima i l’assertivitat. Això ens permet, com a pares, conèixer, posar en pràctica i transmetre les eines necesàries per fer front a una etapa crucial del seu desenvolupament personal i social i prevenir possibles situacions d’assetjament escolar des de casa.

    Ensenyem als nostres fills/es a gestionar emocions

    C

    La Xerrada-taller “Ensenyem els nostres fills i filles a gestionar les seves emocions” es basa principalment en dos aspectes: El primer és l’autoconeixement com a mare/pare de la gestió que fem nosaltres mateixos de les nostres pròpies emocions. El segon és conèixer com podem ajudar als nostres fills i filles a gestionar de manera adaptativa les seves. Tot això a través de proporcionar als pares/mares tant el coneixement dels conceptes claus relacionats amb la gestió emocional com d’estratègies i eines concretes.

    Ensenyem als nostres fills/es a gestionar conflictes

    D

    La Xerrada-taller “Ensenyem els nostres fills i filles a gestionar els conflictes” es basa principalment en dos aspectes: El primer és l’autoconeixement com a mare/pare de la gestió que fem nosaltres mateixos dels nostres conflictes. El segon és conèixer com podem ajudar als nostres fills i filles a gestionar de manera assertiva els seus. Tot això a través de proporcionar als pares/mares tant el coneixement dels conceptes claus relacionats amb la gestió de conflictes com d’estratègies i eines concretes.

    Comunicació de qualitat pares-fills/es

    E

    La Xerrada-taller “Comunicació de qualitat pares-fills/es” es fonamenta en la idea que la comunicació és, juntament amb l’amor, la base sobre la qual descansa la relació amb els nostres fills/es. Conseqüentment, aquesta relació amb els nostres fills esdevindrà un aspecte crucial en el seu correcte desenvolupament personal que li permetrà adaptar-se al seu entorn d’una manera més adaptativa. Partint d’aqui donçs, aquesta xerrada-taller intenta tant reflexionar i conscienciar sobre la importància de la comunicació com aportar eines pràctiques per millorar-la des d’un enfocament humanista.

    El rol del monitor i la resolució de conflictes

    F

    La Xerrada-taller “El rol de monitor i la resolució de conflictes” es fonamenta en la idea que els monitors són part activa de la comunitat educativa. Partint d’aquí, considerem “educadors” tots aquells monitors, que dediquen tres, quatre o més hores als nostres fills, i que com a tals, tenen certa responsabilitat en l’educació d’aquests. La Xerrada-taller doncs, intenta per un costat conscienciar els propis monitors d’aquesta responsabilitat i empoderar-los de coneixements i eines per al correcte desenvolupament de la seva feina.

    Diversitat i inclusió a l'aula (Xerrada per a alumnes)

    F

    Hem creat aquesta Xerrada-taller perquè tot i que, òbviament els agents principals implicats en la inclusió escolar són els professionals, des de BG educació volem reivindicar el paper de la família i principalment dels propis companys. La nostra experiència ens mostra com el coneixement i la implicació dels companys dels alumnes amb dificultats té efectes positius bidireccionals. És a dir que, per un costat aquest alumne millora el seu creixement personal a través de la integració al grup i la vida escolar i per l’altre els seus companys desenvolupen de manera molt important les seves competències personals i emocionals.

    Diversitat i inclusió (Xerrada per monitors)

    F

    Els monitors/educadors de menjador i d’extraescolars formen part avui en dia de la comunitat educativa esdevenint un agent més implicat en l’educació dels nostres fills i filles. Per això, considerem essencial que coneguin dos conceptes bàsics de la nostra societat com són diversitat i inclusió, i més concretament la inclusió escolar. Així doncs, pretenem formar els educadors per tal que puguin treballar amb els alumnes amb dificultats en la mateixa línia que l’escola.

    Taller de veu per a mestres i professors

    G

    La veu és una de les eines més importants a la feina diaria del professorat, motiu pel qual és un dels col·lectius que més pateix de disfonies provocades per un mal ús de la veu. En aquest taller tractem diferents aspectes com els principis del funcionament de la veu i d’una forma eminentment pràctica, dotem als professors i professores d’eines per a cuidar la veu, preveure alteracions d’aquesta i millorar el seu ús.